lördag 10 augusti 2013

Moot på riktigt

I föregår drog det igång - Moot 2013! Från öppningsceremonin vid Parliament Hill där Kanadas guvernör förklarade mootet öppnad i Ottawa centrum åkte vi till lägerområdet. Under den tiden hade de internationella patrullerna som tills dess bara kände varandra via internet träffats "irl", på riktigt alltså, för att börja sin resa tillsammans. Solen har hittills inte svikit oss och lägerområdet, som ligger vid en sjö, bjuder på en massa spännande aktiviteter. 

Efter en första gemensamma måltid den 8e på kvällen var det dags för den andra, mindre officiella ceremonin vid sjön inklusive lägerbål och mootbandet senare  i stora cafeet. Under gårdagen skapade patrullerna sina individuella drömfångare och en talking stick som de kan använda för att rättvist fördela ordet mellan varandra. Båda är en del av first nations kulturen som även mootet har som tema. Våra svenska deltagare är alltså perfekt förberedda genom vår rundresa. 

Idag åkte första hälften till sina expeditioner i antingen Toronto, Montreal eller Quebec City. Nu känns det nästan lite tomt.

Än så länge har det gått väldigt bra, självklart finns det kulturkrockar men det är ju en del av resan och egna utvecklingen. Vårt gäng hanterar dessa dock som de hjältar de är och har superbra reflektioner. Vi kunde inte vara stoltare! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar