måndag 5 augusti 2013

Mo(o)t en värld där alla är lika värda - vårt stöd till pride i Stockholm

Igår gick prideparaden genom Stockholm. I tisdags var vi på FN för att bland annat prata om allas lika värde.Vi kunde inte vara i Stockholm i år, men den svenska kontingenten till världscoutmootet i Kanada vill skicka en hälsning över Atlanten och uttrycka vårt fullaste stöd. 

Många hemma i Sverige har hört om Boy Scouts of America och inställningen till hbtq-personer inom organisationen. Det är självklart något som vi har diskuterat inför vår resa hit. Hur kan vi på bästa sätt visa hur vi i Sverige välkomnar alla, oavsett sexuell läggning, hudfärg eller kön, och stöttar våra scoutvänner inom BSA som kämpar för att deras organisation ska bli lika välkomnande för alla?

Ett tydligt sätt att göra det på var att erbjuda alla våra deltagare regnbågsscouternas märke i deras utrustning. Redan vid samlingen i Lund hade alla sytt på det, utan minsta tvekan. Då vi bär skjortan vid alla viktiga tillfällen och många dagar utöver det, blev märket synlig bland annat på FN och New Yorks gator liksom under resans gång och inte minst om ett par dagar på själva mootet. 

Märket blev ett föremål för många viktiga diskussioner med människor vi mött och glädjetårar hos våra vänner inom BSA. 

I år kan vi inte vara i Stockholm, men vi är med er och för er, var vi än befinner oss i världen. För allas lika värde och för att fler unga kan bli redo för livet - utan avbytarbänk, oavsett bakgrund. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar