onsdag 7 augusti 2013

Mo(o)t Manitoulins vackraste strand, Providence Bay

Sista dagen på ön spenderade vi med en utflykt till South Baymouth som bjöd på vandringsleder, souvenirer och glass i stora lass samt en lunchrestaurang där kocken själv serverade maten som om det inte fanns en morgondag. Efter att ha varit i chock över antalet gäster (eftersom vi är 100 scouter upplevs vi ibland som en grässhoppsvärm, även efter förvarning) blev lunchen till ett enda stort kalas av hemmagjorda burgare. "De bästa jag någonsin ätit" var det många som sa! Och kocken han var så glad att han till slut slog på jukeboxen och dansar loss med gänget. Stranden vi skulle till därefter var nästan glömt. 

Väl i Providence Bay fick vi varmaste välkomsthälsningar av Nathalie och Alan som serverade glass till alla samt erbjöd sina kayaker för att åka en tur på Lake Huron. De båda driver ett litet hostel med tillhörande glasscafe och kayakuthyrning och har varit ett stort stöd under förberedelserna av vår vistelse på Manitoulin. 

Vi fick även en god känsla för öns samhörighet och vikten sv vårt besök för människorna, som så gärna vill dela denna magiska plats med de som är intresserade. Många av våra deltagare har dag att det nog inte var sista gången att de kommer Manitoulin. Vad mer kan man önska? 

Kvällen avslutade vi med att tacka våra värdar för en fantastisk lägerplats innan det var dags att packa inför en tidig avfärd dagen efter. Men ledarteamet vore inte ledarteamet om inte även denna kväll innehöll en överraskning. För att samla våra tankar och lärdomar från de gångna dagarna fick deltagarna möjligheten att delta i ett ljusspår som avslut på vår gemensamma resa i urfolkets tecken.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar